HINDELOOPEN 0514-524040 KATWIJK 071-4013316
Gesloten Op Afspraak
  
Ma13.00 - 18.00 uur
DiOp Afspraak
WoOp Afspraak
DoOp Afspraak
Vr13.00 - 18.00 uur
Za10.00 - 16.00 uur
ZoGesloten
Gesloten 09.30 - 21.00 uur
  
Ma13.00 - 18.00 uur
Di09.30 - 18.00 uur
Wo09.30 - 18.00 uur
Do09.30 - 21.00 uur
Vr09.30 - 18.00 uur
Za09.30 - 17.00 uur
Zogesloten
Klik om je mandje te bekijken! € 0.00

« Terug - Aeron V-Grip Alu Boom

Aeron-V-Grip

-36%

Maak hier je keuze:

  € 169.00
169.00
Aantal:
printen

Aeron V-Grip Alu Boom

Aeron V-Grip giek - The future in your hands

Voor het eerst in de geschiedenis van windsurfen is er een aluminium giek die de performance van een carbon giek evenaart. Als het om de prijs gaat, dan biedt de V-Grip zonder twijfel de beste performance voor je euro.

Het gepatenteerde "double void" aluminium profiel heeft ons de mogelijkheid gegeven om een beter ergonomische buisvorm te maken zonder verlies van laterale sterkte en stijfheid. De unieke V-Grip vorm verbeterd de controle over het tuigage en verminderd vermoeidheid in de armen tot 40%.

Waarom is de V-Grip giek zo stijf?
Dit komt door de "driehoek" sectie die gecreëerd wordt door de "double void" buis. Een driehoek is de sterkste bestaande vorm. Stijheid is belangrijk, maar wellicht nog belangrijker is de sterke van de giek, ofwel, de onbuigzaamheid. Blijft de giek dezelfde vorm houden of vervormd deze?
Uit testen met de V-Grip blijkt dat bijvoorbeeld een 160 cm V-Grip stijver is dan een standaard carbon giek en heel veel stijver dan een standaard aluminium giek. Dit wordt gemeten aan de hand van tijdelijke vervorming van de giek onder belasting (150 KG).

Bij dezelfde 160 cm giek blijkt dat een V-Grip 0,5 cm vervormd is, een "goede" aluminium giek vervormd 1,5 cm en een X3 had 4cm afwijking ten opzichte van de beginwaarden. Een V-Grip is dus 8x sterker.

Wat is een "double Void" en hoe werkt het?
De "double void" is een aluminium driehoek dat door de gehele lengte van de giek in de buis loopt. Dat zorgt voor een z.g. H-profiel (effect voor laterale stijfheid). Zonder de "double void" zou de V vorm structureel zwakker zijn dan een ronde buis. In de praktijk zou de giek stijf aanvoelen, maar zou eerder breken of buigen in geval van een neerwaartse kracht (bijvoorbeeld een landing of katapult).

Wat is een "forged tail" en hoe werkt het?
De forged tail wordt gecreëerd door het samenpersen van de buitenste buis en een extra interne support buis in een vorm die de U-Vorm stijfer maakt. Op dit stuk van de giek is er alleen stijfheid nodig in de richting waarin de giek open probeert te flexen.

Kopstuk V-Grip?
De giekkop is een geheel nieuw design met verbeterde support op de mast (bredere cup) en maximale mast grip door de overmolding (TPR) op de cup en op de klep.
Het nieuwe 2010 V-GRIP kopstuk:
- Vergrootte mast cup breedte verminder de puntbelasting op de mast. De TPR overmold in de cup resulteert in   maximale mast grip.
- Grote klep met TPR overmold. Makkelijk openen en sluiten.
- Click-in skinny adapter. Ontworpen on dezelfde connectie te bieden als bij een SDM mast.

Hoe kan het dat je minder snel vermoeid raakt?
Dit komt door het feit dat half samengetrokken spieren sneller moe worden dan geheel samengetrokken spieren. (Vraag een willekeurige persoon om aan een buis te hangen in een geheel opgetrokken positie - en dan in een half opgetrokken positie.) Zo geldt het ook voor een samengetrokken vuist. Als de vingers sluiten over de V vorm van de giek, dan zijn de spieren meer samengetrokken. Meer kracht en minder vermoeidheid is het gevolg.

Ervaring van Aeron teamriders die de giek hebben gevaren?
Boujmaa Guilloul over de V-Grip giek
"I think the V-Grip boom is a revolution in terms of booms, it gives a lot more control. With the way you hold it you got more grip and it feels comfortable and really solid. The new front head makes it even more stiff and gives a nice feeling to the sail, which is the main target of the new booms. I am pretty sure we will see lots of them in the water soon.
All the best, Boujmaa"

Lengtes
140-190 / 160-210 / 180-230 / 200-250

 


« Terug - Aeron V-Grip Alu Boom

Onze nieuwsbrief verrast regelmatig met spetterende aanbiedingen: