0
Hindeloopen
Katwijk
 • -25% Amplid Creamer 2020 -Snowboards - Creamer 2020 - Amplid

Amplid Creamer 2020

Een echt Freerider voor in de poeder maar welke je elke dag kan gebruiken.Wat de producent zegt:The Creamer is the haul-ass freeride gun that blends Big-Mountain ambition with everyday practicality. Its imposing dimensions and shovel-like nose are the trademarks of a snowboard that bulldozes through chop and dances over powder. Now armed with Visco.. Laat meer zien
 • Speciale prijs:
  €435,00
  Oude prijs:
  €580,00
  U bespaart:
  25%
Lengte in cm Webshop Katwijk Hindeloopen
163 cm 1 stuk 1 stuk

Beschikbare opties:

Lengte in cm

Verlanglijst Product vergelijk

Amplid Creamer 2020 - Snowboards - Creamer 2020 - Amplid

Amplid Creamer 2020

Een echt Freerider voor in de poeder maar welke je elke dag kan gebruiken.


Wat de producent zegt:

The Creamer is the haul-ass freeride gun that blends Big-Mountain ambition with everyday practicality. Its imposing dimensions and shovel-like nose are the trademarks of a snowboard that bulldozes through chop and dances over powder. Now armed with Viscodamp too, its handling of hair-raising descents and sketchy conditions verges on aloof.

An accomplished resort charger, but wired in Big-Mountain environments, the Creamer will soon have you yearning for higher mountains and wilder terrain. 


Type snowboard: Freeride

Specifiek gericht om een goede performance te leveren in de poedersneeuw. Een vaak hogere (rocker) en bredere neus zorgen ervoor dat dit board goed over de sneeuw float en jij als een surfer naar beneden komt! Ook deze boards kan je maar op 1 manier rijden, omdat de bindingen niet in het midden van de plank staan, maar een stukje verder naar achter (setback). De neus hapt hierdoor niet.


Vorm snowboard: Directional

Een Directional heeft juist wel een voorkeur. Niet alleen kan de vorm verschillen, maar ook het profiel van het board kan aan de voorkant anders zijn dan aan de achterkant. Het voordeel hiervan is juist dat hij perfect gemaakt wordt voor 1 specifieke rijrichting. Dit verbeterd de freeride eigenschappen van het board.


Profiel Snowboard: Hybrid Camber

Deze vorm van camber combineerd camber tussen de bindingen met rocker in de nose en tail. Deze vorm lijkt dus wat meer op de eigenschappen van een camber snowboard maar dan met de voordelen van rocker in de nose en tail. Het voordeel van deze zeer breed inzetbare shape is de grote stabilteit, kanten grip en met name pop. De rocker in de nose en tail zorgen voor een stukje vergevingsgezindheid en zorgen ervoor dat het board beter float in de poeder, makkelijk pressed en speelt. Deze shapes zijn zeer in trek bij de allmountain snowboarders die alle aspecten van het snowboarden leuk vinden, zowel freestyle als freeride met een actieve rijstijl.

Voordelen

•        Stabiel op snelheid

•        Precies met carven en grip

•        Allmountain inzetbaar (Park en poeder)

Nadelen

•        Op hoge snelheiden net iets minder precies en gripvol als de klassieke camber


Kom je er niet precies uit? Wij helpen je hier graag!


Over het merk: Amplid

Amplid is in 2005 opgericht door 2 vrienden Peter Bauer en Anian Thrainer. Deze twee vrienden hadden hetzelfde doel en dat was: steeds betere ski’s en snowboards bedenken en maken!

Amplid is een bedrijf dat erg bewust en begaan is met hun omgeving. Dit laten ze blijken door alle materialen waar meegewerkt wordt van niet verder weg mogen komen dan 300 kilometer van hun fabriek. Dit doen ze omdat er op deze manier minder uitstoot van vieze gassen in de lucht komt voor het transport van deze producten.

Ook probeert Amplid zo veel mogelijk milieuvriendelijke materialen te gebruiken, een mooie quote die ze gebruiken luidt: Because at the end of the day, anything we can do to keep the mountains white is just good business sense!

Snowboard Specificaties
Niveau Gevorderd / Expert
Type Freeride
Profiel Hybrid Camber
Vorm Directional
Flex Stijf
Gender Unisex

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha