0
Hindeloopen
Katwijk

Ski

Ski

Waarom kiezen voor GearFreak?
Bij GearFreak werken we met een klein team. Dit kleine team beschikt over de nodige kennis om de juiste ski te verkopen aan de juiste persoon. Omdat we zo klein zijn kunnen we iedere klant het persoonlijke advies geven dat hij of zij verdient. We zijn niet de grootste ski verkoper van Nederland.  Maar bij ons staat kwaliteit ver boven kwantiteit.

Met meer dan 25 jaar ervaring in huis, zijn wij ervan overtuigd dat we iedereen kunnen helpen aan de juiste skimaterialen. Soms zijn de beste keuzes dingen die de klant totaal niet verwacht. Wij helpen je al je twijfels weg te nemen en helpen jou om de wintersport zo leuk mogelijk te maken. We zitten dichter bij zee dan bij de bergen, maar we zijn zelf ook fanatieke wintersporters en weten de weg naar de Alpen dan ook goed te vinden.

Populariteit skiën
Skiën. Een geweldige en toegankelijke sport. Deze sport wordt al onwijs lang beoefend, niemand weet precies hoelang. Waarschijnlijk zijn we de ski voor sport gaan gebruiken ergens in de 18e eeuw.  Een hoop onduidelijkheid in de geschiedenis van skiën. Wel is duidelijk dat Skiën is uitgegroeid tot de populairste wintersport van allemaal. Bijna een miljoen Nederlanders vertrekken iedere winter richting de bergen, een groot deel daarvan bindt dan de skilatten onder de voeten.

Een “goede” ski
Voor alle skiërs is het belangrijk dat ze een goed paar ski’s hebben. Maar wat zijn nou een goed paar ski’s? Bij GearFreak vinden we dat goede ski’s voor iedereen wat anders kan betekenen. Het belangrijkste is dat de ski’s goed passen bij de persoon die er opstaat. Belangrijke aspecten zijn hiervoor: het niveau van de skiër, de lichaamslengte, de ratio van de ski, lichaamsgewicht, type ski en de energie die je erin wilt steken.

Binnen het skiën zijn er verschillende stromingen. Ook wel ski disciplines genoemd. Het is belangrijk om te weten wat je wilt gaan doen met de ski’s. Probeer jouw voorkeur in een vakje te plaatsen bij een van de disciplines. Dit maakt de ski keuze een stuk makkelijker. Bekende ski disciplines zijn: race, freestyle, slalom en reuze slalom, freeride, slopestyle, skicross, off-piste. Een beetje van alles mag ook, dan kom je uit bij een all-mountain ski. Een veel gebruikt ski type door de Nederlandse consument.

Wat mag het kosten?
De prijs is vaak een goede indicatie van de stijfheid van de ski. Dit komt doordat in stijvere ski’s vaak ook meer technische snufjes en luxere materialen gebruikt worden. Hoe duur een ski precies is, is dan ook lastig te zeggen doordat er zoveel verschillen zijn in ski’s. Bij GearFreak verkopen we ski’s in bijna alle prijsklasse zodat we de ideale ski hebben voor iedereen.

Een ideale ski kan niet zonder goed onderhoud. Onderhoud zorgt ervoor dat je het maximale uit jouw ski kunt halen. Wat bedoelen we met goed onderhoud? Hierbij gaat het vooral om waxen en slijpen van de ski’s. Als je dit niet goed bijhoudt kan je de duurste ski kopen die er is, maar deze zal totaal niet zijn werk doen zonder onderhoud. Je kan ervoor kiezen om dit onderhoud zelf te doen, maar je kan het ook door ons laten doen. Met meer dan 25 jaar onderhoud ervaring durven wij onszelf wel professionals te noemen.

Wat is nodig op mijn skivakantie?
Naast ski’s heb je ook nog aardig wat andere gear nodig voor jouw skivakantie. Denk aan een skistokken, skischoenen, skikleding, skibril, handschoenen en natuurlijk een helm. Naast deze essentiële spullen zijn er ook nog oneindig veel gave ski accessoires. Het is belangrijk om niet alleen de prioriteit te leggen bij ski’s al deze materialen zijn namelijk ook erg belangrijk in een goede wintersport ervaring.

Merken
Bij GearFreak verkopen we veel verschillend skimateriaal. Wij hebben gekozen om merken te verkopen waarvan wij vinden dat onze doelen overeenkomen. We vinden de ervaring van de klant het allerbelangrijkst. We weten als geen ander dat de meeste consumenten niet meedoen aan een bigslalom race. Een klant die een driedubbele schroef doet verwachte we ook niet al te veel in de winkel.

We hebben gekozen voor merken als: Elan, Fischer, Atomic, Giro, Roxa, Salomon, Aphex, Sinner, O’neill, Picture, STX, Oakley, Holmenkol, Poederbaas, Falke.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat we al jouw ski gerelateerde vragen kunnen beantwoorden. Voor services als onderhoud ben je bij ons in Katwijk ook van harte welkom.

Kan je jouw favoriete merk niet terugvinden in onze shop? Laar het ons dan weten, dan gaan wij voor jou opzoek naar het product dat jij nodig hebt. Zo proberen we de service van GearFreak zo breed mogelijk te maken.

De Elan Element LS Green in het kort: De Elan Element laat je zelfvertrouwe..

€499,00

Elan Explore 6 LS Green + EL 9.0 GW Shift 23/24

De Elan Explore 6 is de ski waar de starter en de wat gevorderd skiër prima mee ..

€349,00

De Elan Primetime 22 ski, gecombineerd met de Shift EL10 skibinding, is opgebouw..

€599,00

-25%
Elan W-Studio Element LS Black 2023

Love at first carveDe Element is gemaakt om jou een zelfverzekerd gevoel te geve..

€339,00 €449,95

De Fischer RC4 Superior Ti Ar is een hoogwaardige alpine ski, geleverd met de Fi..

€519,00

De Fischer Trinity SLR Pro ski met RS 9 SLR skibindingen is een hoogwaardige alp..

€479,00

Een gemoedelijke maar sportieve piste-ski welke zeer snel vertrouwd aan zal voel..

€559,00

Fischer The Curv Ti Tpr + Rs 10 zijn hoogwaardige ski's ontworpen voor gevorderd..

€649,00

-56%
Salomon Suspect Jr + C5 of L7 Binding 2013

Once your budding junior skier laps the park with the new (for 2012-13) Salomon ..

€79,00 €179,95

De Rfit Pro 110 GW is voor de gevorderde skiër. Deze ski is ideaal voor iedereen..

€399,95

Fischer RC One 9.0 Red/Black 23/24

De Fischer RC ONE 9.0 skischoen overtuigt met zijn comfort en prestaties dankzij..

€229,00

Fischer RC4 100 HV Vac Granite/Granite 23/24

De RC4 100 HV is een klassieke prestatiegerichte skischoen die ideaal is voor sk..

€379,00

Fischer RC4 110 MV Vac Rhino/Grey 23/24

De RC4 110 MV is een klassieke prestatiegerichte skischoen voor ervaren skiërs. ..

€399,00

Fischer RC4 120 MV Boa Vac Ocean/Ocean 23/24

De RC4 120 MV is een veelzijdige prestatiegerichte skischoen met een stevige fle..

€599,00

Fischer RC4 95 HV Vac Wms Granite/Granite 23/24

De RC4 95 HV is een klassieke prestatiegerichte skischoen voor dames met bredere..

€399,00

Fischer RC4 95 MV Vac Wms Grey/Ice 23/24

De RC4 95 MV is een klassieke prestatiegerichte skischoen die een lichtgewicht, ..

€399,00

Weergeven 1 t/m 16 van in totaal 268