0
Hindeloopen
Katwijk

Goggles

Goggles

Goggles bij GearFreak
Goggles. Misschien beter bekend als skibrillen. Dit accessoires is onmisbaar in de sneeuw. Het belangrijkste van een skibril is dat die lekker zit. De skibril is niet alleen een must have, maar draagt natuurlijk ook bij aan de looks. Al die vette kleuren en vormen van een bril.  Wist je dat al die kleuren ook echt een functie hebben. De categorieën geven een indicatie voor welk type licht de bril geschikt is.

Bij GearFreak vind je goggles van verschillende merken. We hebben skibrillen in iedere prijsklasse. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor iedereen de juiste bril in huis hebben. Om te weten wat de juiste bril is moet je wel het een en ander weten over skibrillen. Hieronder gaan we je het belangrijkste uitleggen.

Waarom een skibril
Een skibril beschermt je ogen tijdens het skiën. Het bied bescherming tegen UV-straling en het felle licht. Door de sneeuw wordt het licht gereflecteerd en dit maakt het extra fel voor je ogen. Daarnaast bieden goggles bescherming tegen sneeuw, ijs en kou. Voor bos liefhebbers is het ook bescherming tegen takken.

Waar opletten skibril
Bij het kopen van een skibril moet je letten op een aantal verschillende dingen. Het belangrijkste is dat de goggles lekker zitten. Ook is het fijn als je bril goed aansluit bij je helm. Verder is het belangrijk dat je de juiste lens kiest en goed nadenkt over welke vorm skibril goed bij jou past.

Lenzen
Al die verschillende kleuren van skibrillen hebben ook echt een functie. Elk weertype vraagt namelijk om een ander type lens.  De categorieën geven een indicatie voor het geschikte licht. De kleur is niet bepalend voor de categorie, maar speelt wel een rol bij de verschillende hoeveelheden licht. In de tabel hieronder zie je precies welke categorie geschikt is voor welk weer.

CategorieWeersomstandigheden
Kleur lens
Lichtdoorlating
0

Zware bewolking/ sneeuw

Geel of helder

80-100%

1

Bewolking/ sneeuw

Amber of roze

43-80%

2

Lichte bewolking

Oranje

18-43%

3Zon
Donkergrijs

8-18%

4

Felle zon

Zwart

3-8%

Welke skibril vorm
Skibrillen hebben vaak een cilindrische lens of een sferische lens. Een cilindrische lens is vlak. Een sferische lens is bolvormig. Dankzij de bolle vorming zorgt dit voor een natuurlijker zichtveld. De cilindrisch vlakke lens kan voor vervorming zorgen. Hobbels in de sneeuw kunnen hierdoor lastig te zien zijn. Voor een beginnende skiër is een cilindrische bril prima. Als je snelheden wat hoger worden adviseren we een sferische bril

Daarnaast is natuurlijk de grote van de bril ook belangrijk. Bij een hele grote skibril is je zichtveld erg breed. Bij kleinere brillen kan je zichtveld wat kleiner zijn. De grote van de bril heeft natuurlijk invloed op de looks. 

Ons assortiment
Bij GearFreak hebben we een ruim assortiment aan skibrillen. In ons assortiment vind je merken die hoge kwaliteit garanderen, precies wat wij belangrijk vinden. Bij ons vind je per merk verschillende vormen in combinatie met verschillende lenzen. We zijn ervan overtuigd dat we de juiste bril voor jou in huis hebben.

Wij hebben brillen van de volgende merken: Aphex, Giro, Oakley, Sinner, Roxy en anon.

Hoe voorkom ik een beslagen skibril?
De producenten van skibrillen houden hier tegenwoordig rekening mee. Bijna alle brillen zijn tegenwoordig geventileerd. Dit helpt vaak al enorm. Sommige brillen zijn voorzien van een dubbele lens. Dit vangt het tempratuur verschil tussen je gezicht en buiten op. Een andere optie kan zijn een anti-fog coating op de bril dit voorkomt ook condens.

Al deze snufjes werken erg goed. Daarnaast adviseren wij altijd om de bril zoveel mogelijk op te houden. Als je de bril even op je helm zet koelt de binnenkant van je lens snel af. Als je hem daarna weer op je warme gezicht ze resulteert dit vaak in condens. Hierdoor beslaat je bril weer. Hou je goggles dus zoveel mogelijk op je gezicht.

Hulp nodig
We snappen het goed als je nog niet helemaal weet welke goggles het best bij jou passen. Daarom staan wij altijd klaar voor jou vragen, neem dus gerust contact met ons op. Zo helpen wij jou aan de juiste skibril. Je bent ook van harte welkom in onze winkel in Katwijk. Voor al je vragen of als je de bril gewoon eerst even wilt passen.

Giro Cruz White Wordmark Loden Green

Deze medium frame goggle van Giro heeft een breed gezichtsveld voor het opt..

€59,99

Giro Millie Black Core Light Vivid Copper

Met deze goggle van Giro voel jij je helemaal comfortabel op de berg. Je zicht i..

€119,99

Giro Rev White Zoom + Amber Rose Lens Jr

Deze goggles zijn speciaal voor kinderen. De bril heeft een anti-fog coating en ..

€44,95

Het nieuwe model van Aphex. De STYX heeft een iets kleiner frame voor een fijne ..

€139,95

Niet op voorraad
Aphex Styx Matte Black - Revo Gold & Spare Lens Aphex Styx Matte Black - Revo Gold & Spare Lens

Het nieuwe model van Aphex. De STYX heeft een iets kleiner frame voor een fijne ..

€139,95

Het nieuwe model van Aphex. De STYX heeft een iets kleiner frame voor een fijne ..

€139,95

Het nieuwe model van Aphex. De STYX heeft een iets kleiner frame voor een fijne ..

€139,95

Het nieuwe model van Aphex. De STYX heeft een iets kleiner frame voor een fijne ..

€139,95

De Kepler valt onder het originele design van Aphex. Een tijdloos design die ook..

€139,95

De Kepler valt onder het originele design van Aphex. Een tijdloos design die ook..

€139,95

De Virgo is het grootste model van de Aphex collectie. De bil heeft een "framele..

€139,95

De Xpr is de perfecte fit voor iedereen. Het design heeft een dunne outline. De ..

€139,95

De Xpr is de perfecte fit voor iedereen. Het design heeft een dunne outline. De ..

€139,95

Het futuristische frame van de Aphex Alpha heeft een unieke look en ee..

€129,95

Red Bull Spect Goggle Park-017

Your perfect teammate for a day on the mountain, the Park ski-gog..

€79,95

Red Bull Spect Goggle Rush-001RE2

Your perfect teammate for a day on the mountain, the Rush ski-goggle&n..

€99,95

Weergeven 1 t/m 16 van in totaal 35