0
Hindeloopen
Katwijk

Ski's

Ski's

Hulp nodig? Lees ons snowboard kopen advies, of neem gerust contact op!

Wat biedt GearFreak jou?
Er zijn onwijs veel verschillende soorten ski’s. Het aantal soorten en maten lijkt soms wel eindeloos. Wij van GearFreak zijn zeker niet de grootste ski verkoper van Nederland. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Wij zijn ervan overtuigd dat we met een kleiner assortiment al onze klanten kunnen bedienen. Service en het juiste advies staat bij ons voorop.

Hoe meer ski’s we in de verkoop hebben, hoe onduidelijker het wordt naar de klant. Daarom hebben we een selectie gemaakt van ski’s en merken die voldoen aan onze eisen. We vinden het mega belangrijk dat iedereen de juiste ski koopt. Een ski die goed bij jou past maakt de ski ervaring namelijk een stuk beter.

Merk keuze
De ski’s die wij verkopen zijn van merken die er zijn voor de consument. Onze klanten skiën nou eenmaal niet op de olympische spelen. Toch willen we iedereen de ervaring geven dat ze net zo makkelijk kunnen skiën als de olympiërs. Dit vereist andere ski’s dan de ski’s die de pro’s gebruiken. Wij denken dat we met deze merken iedereen die maximale ski ervaring kunnen bieden.

Onze top ski merken: Elan, Fischer, Amplid, Salomon, Atomic.

De lengte van een ski
Het duidelijkste verschil tussen ski’s is natuurlijk de lengte. Toch kunnen er tussen een ski van de zelfde lengte nog heel veel verschillen zitten. Denk bijvoorbeeld aan de breedte van een ski en de radius die een ski heeft. Staar je dus niet blind op de lengte van je ski, er zijn nog meer verschillen

De vuistregel dat een ski ongeveer tien centimeter korter moet zijn is een goed uitgangspunt, maar bij de lengte gaat het ook vooral om persoonlijke voorkeur. Iemand die van lange bochten houd adviseren wij wat langere ski’s, dan iemand die van korte bochten houd. Voor een beginner kan een iets kortere ski ook voordelig zijn.

De radius van een ski
De radius die een ski heeft hangt af van de breedte van de ski. De radius laat zien hoe groot de grootst mogelijke bocht is die je kan maken met de ski. Dit is natuurlijk een indicatie. In de praktijk zijn er veel meer factoren waardoor deze maximale bocht eigenlijk nooit gehaald wordt. De radius laat wel goed zien hoe makkelijk de ski een bocht maakt. Als de radius lager is zal de ski makkelijker de bocht om gaan. Ideaal voor beginners.

Hieronder zie je precies welke radius geschikt is voor welke discipline:

Breedte

·       66 – 77 mm      : allround/ piste

·       75 – 88 mm      : all-mountain

·       88+ mm            : freeride

·       100 + mm         : poeder / off-piste

Radius

·       13m of minder : slalom
·       13 – 20 m        : all-mountain
·       20+ m              : freeride/ off-piste
·       30+ m              : race 

Koopadvies
Je merkt al dat er onwijs veel factoren zijn voor het kiezen van de juiste ski. We raden dan ook iedereen aan om zich te laten adviseren door een van onze specialisten. Ook als je al wat basis kennis hebt. Er zijn gewoon onwijs veel valkuilen als het gaat om een ski uitzoeken. De duurste ski uitkiezen is helaas ook niet de oplossing, de kans is namelijk groot dat deze ski helemaal niet bij jou past.

Als je toch een ski helemaal zelf wilt uitzoeken. Zorg dan dat je eerst voor jezelf bepaald wat je met de ski wilt gaan doen. Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Kijk daarna welke afmetingen en specificaties bij jou ski ambities passen. Wees realistisch, want een van de grootste valkuilen is dat we onszelf te hoog inschatten. Dan koop je vaak een ski waar je heel hard voor moet werken op de piste. Dit belemmert jouw skivakantie en dat willen wij van GearFreak niet.

Hoe wordt een ski gemaakt
Een ski wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen worden uiteindelijk samen geperst en vormen dan samen de ski. Deze lagen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof en carbon. Die samenstelling van deze lagen heeft invloed op hoe stijf een ski is. Een stijvere ski is vaak duurder doordat er luxere materialen in verwerkt zijn

Hulp nodig?
Te veel informatie? Geen zorgen. Je bent niet de enige die verdrinkt in alle info. Op het gebied van skiën zijn er gewoon onwijs veel factoren. Waardoor het kiezen van de juiste ski erg moeilijk is. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij ons in Katwijk. Wij gaan dan samen met jou opzoek naar de perfecte ski voor jou.

Heb jij het al helemaal uitgezocht en je weet precies wat je nodig hebt, maar je vind het niet terug in onze webshop? Laat het ons weten en dan gaan wij er alles aan doen om je toch te kunnen helpen.

-20%
Elan Element LS Green + EL 10.0 GW Shift 23/24 Elan Element LS Green + EL 10.0 GW Shift 23/24

De Elan Element LS Green in het kort: De Elan Element laat je zelfvertrouwe..

€399,00 €499,00

-20%
Elan Explore 6 LS Green + EL 9.0 GW Shift 23/24

De Elan Explore 6 is de ski waar de starter en de wat gevorderd skiër prima mee ..

€279,00 €349,00

-20%
Elan Primetime 22 PS Blue + EL 10.0 GW Shift 23/24 Elan Primetime 22 PS Blue + EL 10.0 GW Shift 23/24

De Elan Primetime 22 ski, gecombineerd met de Shift EL10 skibinding, is opgebouw..

€479,00 €599,00

De Fischer Aspire SLR Pro ski's voor dames hebben een soepel en duurzaam All-Mou..

€299,00

-25%
Elan W-Studio Element LS Black 2023

Love at first carveDe Element is gemaakt om jou een zelfverzekerd gevoel te geve..

€339,00 €449,95

De Fischer RC4 Superior Ti Ar is een hoogwaardige alpine ski, geleverd met de Fi..

€519,00

De Fischer Trinity SLR Pro ski met RS 9 SLR skibindingen is een hoogwaardige alp..

€479,00

Een gemoedelijke maar sportieve piste-ski welke zeer snel vertrouwd aan zal voel..

€559,00

-20%
Fischer The Curv Ti TPR + RS 10 23/24 Fischer The Curv Ti TPR + RS 10 23/24

Fischer The Curv Ti Tpr + Rs 10 zijn hoogwaardige ski's ontworpen voor gevorderd..

€519,00 €649,00

-56%
Salomon Suspect Jr + C5 of L7 Binding 2013

Once your budding junior skier laps the park with the new (for 2012-13) Salomon ..

€79,00 €179,95

Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10