0
Hindeloopen
Katwijk

SB Slijpen & Waxen

Snowboard Slijpen & Waxen

Bij GearFreak hebben we al meer dan 35 jaar ervaring met het onderhouden van snowboards. We doen het onderhoud zelf in onze winkel in Katwijk. We onderhouden de snowboards in een cyclus van een week. Ga jij al binnen een week op vakantie? Neem dan contact met ons op, dan doen wij er alles aan om jouw snowboard nog op tijd klaar te maken voor jouw wintersport.

Waarom je snowboard waxen en slijpen?
Met waxen van je snowboard zorg je ervoor dat jouw snowboard zo goed mogelijk blijft glijden. Daarnaast voorkomt het waxen uitdroging en roest. De kanten van een snowboard moeten goed geslepen zijn. Dit helpt jou om je bocht goed aan te snijden en je hebt de nodige grip tijdens het carven. Waxen en slijpen zorgen er dus voor dat je jouw materiaal optimaal kan blijven gebruiken. Bovendien gaat je snowboard hierdoor langer mee.

Hoevaak snowboard waxen en slijpen?
Dit hangt deels af van de sneeuwcondities. Wij adviseren om na een week boarden je snowboard opnieuw te laten waxen en slijpen. Als je dit doet weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Het kan ook geen kwaad om je snowboard tijdens je vakantie nog een keertje extra te waxen. Dit kan net het verschil maken op de vlakke stukken.

Hoelang blijft wax goed op je snowboard?
Wax op je snowboard blijft erg lang goed. Wel is het aan te raden om je snowboard op een donkere koele plek te bewaren. Zet ze dus niet naast de CV, door de warmte kan de wax weer wat vloeibaarder worden en zo van het snowboard af gaan.

Als je je snowboard na je vakantie gelijk weer een beurt geeft kan je ze het volgende jaar prima weer meenemen. Een ander voordeel van waxen na je vakantie, is de bescherming van het belag. Dankzij de wax zal dit namelijk niet uitdrogen.

Kleine of grote snowboard beurt
Een kleine beurt is wat wij eigenlijk bijna altijd doen met het onderhouden van je snowboard. Binnen een kleine beurt valt slijpen en waxen. Wat grotere krassen bijvoorbeeld repareren we in een grote beurt. Het repareren van diepere groeven is geen enkel probleem en kan nog goed opgelost worden.

Boot fitting
Bij ons in Katwijk kunnen we met behulp van een oven jouw snowboardschoenen meer naar jouw voeten vormen. Als je last hebt van verschillende drukpunten in je snowboarboots kan dit de oplossing zijn. Als je nieuwe schoenen niet lekker zitten hoeven ze dus echt niet gelijk in de prullenbak.

Monteren bindingen
Voor het onderhoud hebben we een snowboard nodig zonder bindingen. Je kan deze er zelf afhalen of wij kunnen het voor je doen. We bevestigen de bindingen daarna weer zoals ze daarvoor zaten. Weet je niet helemaal wat nou de juiste stand is van de bindingen, dan geven wij jou in de winkel graag advies. Zo staan je snowboardbindingen straks in de perfecte hoek.

Hulp nodig?
Weet je nog niet precies welk onderhoud er nodig is voor jouw snowboard, kom dan gerust langs in onze winkel in Katwijk. Daar lopen we het snowboard voor je na en vertellen we jou wat er nodig is. Neem gerust contact met ons op om te checken of wij jouw snowboard nog voor jouw vakantie kunnen onderhouden.

Waxen snowboard

Breng uw snowboard langs bij Gearfreak Katwijk voor een wax beurt.Waxen:Uw snowb..

€12,50

Kleine beurt snowboard

Breng uw snowboard langs bij Gearfreak Katwijk voor een kleine beurt.Slijpen:Wij..

€27,50

Grote beurt snowboard

Breng uw snowboard langs bij Gearfreak Katwijk voor een grote beurt.Belag repara..

€42,50

De- en monteren snowboardbindingen

Breng uw ski's langs bij Gearfreak Katwijk en laat uw snowboardbindingen de- en ..

€5,00

Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4