0
Hindeloopen
Katwijk

Ski Slijpen & Waxen

Ski Slijpen & Waxen

Bij GearFreak hebben we al meer dan 35 jaar ervaring met het onderhouden van ski’s. We doen het onderhoud zelf in onze winkel in Katwijk. We onderhouden de ski’s in een cyclus van een week. Ga jij al binnen een week op vakantie? Neem dan contact met ons op, dan doen wij er alles aan om jouw ski’s nog optijd klaar te maken voor jouw wintersport.

Waarom je ski’s waxen en slijpen?
Met waxen van je ski zorg je ervoor dat je ski zo goed mogelijk blijft glijden. Daarnaast voorkomt het waxen uitdroging en roest. De kanten van een ski moeten goed geslepen zijn. Dit helpt jou om je bocht goed aan te snijden en je hebt de nodige grip tijdens het carven. Waxen en slijpen zorgen er dus voor dat je jouw materiaal optimaal kan blijven gebruiken. Bovendien gaan ski’s hierdoor langer mee.

Hoevaak ski’s waxen en slijpen?
Dit hangt deels af van de sneeuwcondities. Wij adviseren om na een week skiën je ski’s opnieuw te laten waxen en slijpen. Als je dit doet weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Het kan ook geen kwaad om je ski’s tijdens je vakantie nog een keertje extra te waxen. Dit kan net het verschil maken op de vlakke stukken.

Hoelang blijft wax goed op je ski?
Wax op je ski blijft erg lang goed. Wel is het aan te raden om je ski’s op een donkere koele plek te bewaren. Zet ze dus niet naast de CV, door de warmte kan de wax weer wat vloeibaarder worden en zo van de ski’s af gaan.

Als je je ski’s na je vakantie gelijk weer een beurt geeft kan je ze het volgende jaar prima weer meenemen. Een ander voordeel van waxen na je vakantie, is de bescherming van het belag. Dankzij de wax zal dit namelijk niet uitdrogen.

Kleine of grote ski beurt
Een kleine beurt is wat wij eigenlijk bijna altijd doen met het onderhouden van je ski. Binnen een kleine beurt valt slijpen en waxen. Bijvoorbeeld wat grotere krassen repareren we in een grote beurt. Het repareren van diepere groeven is geen enkel probleem en kan nog goed opgelost worden.

Boot fitting
Bij ons in Katwijk kunnen we met behulp van een oven jouw skischoenen meer naar jou voeten vormen. Als je last hebt van verschillende drukpunten in je skischoenen kan dit de oplossing zijn. Als je skischoenen niet lekker zitten hoeven ze dus echt niet gelijk in de prullenbak.

Afstellen bindingen
Je skibindingen moeten goed afgesteld zijn op jou. Dit is zodat de ski niet te vroeg of te laat uitschiet. Zo voorkom je vervelende blessures. Met behulp van een speciale machine stellen wij je binding af op jouw gewicht, leeftijd, lengte, niveau en schoenmaat. Zodat jij fijn kan skiën en je geen zorgen hoeft te maken over blessures door verkeerde afstellingen.

Hulp nodig?
Weet je nog niet precies welk onderhoud er nodig is voor jou ski’s, kom dan gerust langs in onze winkel in Katwijk. Daar lopen we de ski voor je na en vertellen we jou wat er nodig is. Neem gerust contact met ons op om te checken of wij jouw ski’s nog voor jouw vakantie kunnen onderhouden.

Waxen ski's

Breng uw ski's langs bij Gearfreak Katwijk voor een wax beurt.Waxen:Uw ski's kri..

€12,50

Kleine beurt ski's

Breng uw ski's langs bij Gearfreak Katwijk voor een kleine beurt.Slijpen:Wij ver..

€22,50

Grote beurt ski's

Breng uw ski's langs bij Gearfreak Katwijk voor een grote beurt.Belag reparatie:..

€37,50

Afstellen bindingen ski's los

Breng uw ski's langs bij Gearfreak Katwijk en laat uw bindingen afstellen.Afstel..

€16,50

Uitdrukken skischoenen

Kom langs bij Gearfreak Katwijk en laat uw skischoenen uitdrukken.Uitdrukken:Sle..

€17,00

Boot fitting

Kom langs bij Gearfreak Katwijk en laat uw skischoenen opnieuw verwarmen.Boot fi..

€30,00

Weergeven 1 t/m 6 van in totaal 6