0
Hindeloopen
Katwijk

Snowboardbindingen

Snowboardbindingen

Snowboardbindingen bij GearFreak
Snowboardbindingen zorgen voor de connectie met je snowboard. Als deze connectie optimaal is haal jij het meeste uit je snowboard. Bij GearFreak vind je een ruim assortiment aan snowboard schoenen. Zodat jij de binding kan vinden die het beste bij jou past. Je vindt hier bindingen met de nieuwste technologieën, maar ook de vertrouwde strap snowboardbindingen vind je bij ons.

Waar opletten snowboardbindingen kopen?
Als eerste is het belangrijk dat je let op de maat. Jouw schoenmaat moet in de binding passen. Binding maten worden uitgedrukt in bijvoorbeeld M of L. Het kan per merk verschillen welke bindingmaat geschikt is voor jouw schoenmaat. Check dit dus goed per merk.

Ook is het belangrijk om te letten op de flex van een binding. Een soepelere binding kan erg fijn zijn voor beginners. Het zorgt ervoor dat je wat makkelijker een bocht in zet. Daarnaast zorgt het voor wat meer bewegingsvrijheid als je valt. Ook freestylers hebben vaak een soepele binding. Wanneer carven helemaal jouw ding is dan kies je voor een wat stijvere snowboardbinding.

Er zijn verschillende manieren om je snowboard schoenen vast te maken aan je snowboard binding. We kennen allemaal het klassieke strap systeem. Tegenwoordig zijn er veel andere opties bijgekomen denk bijvoorbeeld aan step in systemen. Bedenk voor jezelf of je voor de klassieke betrouwbare straps gaat of dat je een luxe step in systeem kiest.

Kunnen alle bindingen op ieder snowboard?
Tegenwoordig hebben de meeste merken dezelfde bevestigingsmethode. Nieuwe bindingen op een ouder snowboard kan nog weleens voor problemen zorgen. Helaas zijn er ook nu nog merken die kiezen voor een uniek bevestigingssysteem. Dat betekent dat je bij die merken niet alle bindingen kunt gebruiken. Iets om niet te vergeten

Welke stand bindingen snowboard?
Hoe jij je bindingen op je snowboard vastmaakt komt neer op voorkeur. Voor iedereen kan dit anders zijn. De voorste binding staat vaak in de buurt van +15. Bij de achterste voet wordt meestal meer versteld. Veel mensen boarden hier met hun binding ergen tussen -3 en -9. Freestyle snowboarders zetten de bindingen soms zelfs naar -15. Hoe negatiever de achterste binding hoe makkelijker je switch kan snowboarden. Ben jij iemand die bijna nooit switch board, zet dan je achterste binding meer richting de -3 dan -9.

Het is belangrijk om te weten welke voet je het liefste voor hebt. Als je dit nog niet weet kan je hier vaak op een vrij simpele manier achter komen. Laat iemand jou rustig een duw in je rug geven, de voet waarmee je uitstapt is waarschijnlijk je voorste been. Het been dat je met het traplopen als eerst de trap opzet is vaak ook je voorste been tijdens het snowboarden. Uiteindelijk zul je op de piste het beste aanvoelen welke het beste aanvoelt.

Onze merken
Binnen ons ruime assortiment vind je bindingen van verschillende top merken. Deze bindingen zijn te combineren met de meeste snowboards die er op de markt zijn. Wij hebben bindingen van de volgende merken: Amplid, Flow, Nidecker en NOW.

De Highback van een binding
Een snowboardbinding bestaat uit verschillende onderdelen. Je kan de binding altijd wat afstellen. Zodat je de snowboard binding zoveel mogelijk naar jouw voorkeur kan zetten. De Highback heeft een grote rol als het gaat om afstellen. Een stijve highback zorgt voor een direct gevoel tijdens het carven. Door de highback verder naar voor af te stellen zul je meer directheid ervaren tijdens de kanten wissel.

Hulp nodig?
Een juiste binding uitzoeken kan onwijs lastig zijn. Wij van GearFreak vinden het belangrijk om iedereen zo goed mogelijk te helpen. We hopen dan ook dat je contact met ons opneemt met al je vragen. Dan zullen we jou zo goed mogelijk helpen aan bindingen die het beste bij jou passen.

Je bent ook van harte welkom in onze winkel in Katwijk om de bindingen even goed te bekijken voordat je het koopt. Ons team zal voor je klaar staan om je te helpen met het maken van de juiste keuze.

De nieuwe Nidecker Supermatic snowboard binding is het revolutionaire resultaat ..

€449,00

-11%
Nidecker Supermatic Olive 23/25 Nidecker Supermatic Olive 23/25

De nieuwe Nidecker Supermatic snowboard binding is het revolutionaire resultaat ..

€399,95 €449,00

De nieuwe Nidecker Supermatic snowboard binding is het revolutionaire resultaat ..

€449,00

Deze binding heeft een asymmetrische baseplate. Het lichtgewicht ExoFrame Fusion..

€249,95

De Fuse is een veelzijdige mid-flex binding geschikt voor park en diverse terrei..

€319,95

De Fuse Hybrid uitvoering is een veelzijdige mid-flex binding geschikt voor park..

€319,95

De Nexus is de perfecte binding voor de beginnende snowboarden, maar ook de inte..

€199,95

Deze binding is uiterst geschikt voor beginners en intermediate snowboarders. De..

€179,95

Deze binding is de nieuwe all-mountain binding van Amplid. Doordat de binding ma..

€269,00

Met een op Freeride gerichte binding, met een gloednieuw koolstof geïnjecteerd n..

€359,00

De Fenix is een van de meest geliefde bindingen van flow. De upgrade die de Feni..

€289,95

Een clean design en voor zien van alle features van de AXIS-series. Deze binding..

€249,95

Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 12