0
Hindeloopen
Katwijk

Skischoenen

Skischoenen

Skischoenen aanschaffen
Het juiste paar skischoenen vinden is erg belangrijk. Bij GearFreak vinden we dat iedereen een fijne en goed passende skischoen moet hebben. Een goede skischoen kan namelijk echt het verschil maken tijdens jouw vakantie naar de bergen. Je skivakantie wordt er niet beter op als je pijn in je voeten hebt.

Om te voorkomen dat jij last van jouw voeten krijgt tijdens het skiën, gaan we je hier wat uitleggen over de aanschaf van een nieuw paar skischoenen. Er zijn nogal wat dingen waar je op moet letten namelijk. Als je liever de schoen even wilt aanvoelen, voordat je besteld, ben je van harte welkom in onze winkel in Katwijk.

De beste skischoen
De perfecte skischoen is de schoen die bij jou het lekkerst zit. Binnen de skischoenen is er geen beste skischoen. Skischoenen zijn er in veel prijsklasse te vinden, schoenen kunnen 100 euro zijn maar ook 600 euro. Een schoen van 600 euro hoeft niet per se de beste te zijn voor jou.

Wij hebben schoenen van top merken zoals, Roxa, Atomic en Salomon. Met deze merken kunnen wij iedereen de schoen aanbieden die ze nodig hebben.

Waar moet je opletten
Skischoenen kopen kan best lastig zijn, omdat er zoveel verschillende dingen zijn waar je op moet letten. We gaan het wat duidelijker maken voor je. Ten eerste is er natuurlijk de maat, meet deze goed op. Vervolgens is het ook belangrijk dat je let op de flex van je schoen. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf goed afvraagt welk type skiër je bent. Mocht je hele brede kuiten hebben, dan kan dit ook iets zijn waar je rekening mee moet houden.

Jouw maat
Een skiboot maat wordt aangeduid met Mondopoint maten. Deze maat indicatie heeft te maken met de lengte van je voet. Vaak in centimeters. Als jouw voet 27cm lang is, kies dan voor een skischoen van maat 27.5. Let er wel op dat niet iedere schoen hetzelfde is. Een 27.5 van merk A kan heel anders zijn dan de 27.5 van merk B.

Het aanmeten van je Mondopoint maat kan je makkelijk thuis doen. Zet je voet op een papiertje, pak een potlood en zet een streep voor je langste teen en een streep achter je hiel. Probeer het potlood zo recht mogelijk te houden. Vervolgens meet je de afstand tussen de twee streepjes en rond je dit getal af. Rond het aantal centimeter liever af naar boven dan naar beneden.

De goede maat
Als je je schoenen binnen hebt, pas de schoenen met skisokken aan. Je tenen mogen de voorkant van de schoen licht aanraken, als je rechtop staat. Ga wat door je kniën en druk je schenen in de lip van de schoen. Nu sta je in de skihouding, als de schoen goed is zul je merken dat je tenen de voorkant niet meer raken.

Als je schoenen te klein zijn krijg je pijnlijke voeten, daarnaast worden je voeten ook een stuk kouder doordat de doorbloeding niet optimaal is. Als je schoenen te groot zijn zal je voet zoeken naar grip in de schoen, dit zorgt voor verkramping in je voeten. Dat willen we natuurlijk ook niet.

De perfecte flex
Als we praten over de flex van een skischoen gaat het over de stijfheid. Hoe hoger de flex, hoe moeilijker om de skischoen te buigen bij de enkel. Als een schoen te stijf is kan je niet goed genoeg naar voor duwen, hierdoor zal je te veel naar achter leunen en dat zorgt voor minder controle over je ski’s. Wanneer de skischoenen te flexibiel zijn zal het lastig zijn om de ski te controleren. We zien vaak dat mensen een te stijve schoen kopen voor hun niveau.

Naast je skiniveau is het ook belangrijk om rekening te houden met je gewicht. Zwaardere mensen zullen een stijvere schoen kunnen gebruiken.

Beginners maken vaak gebruik van een schoen die een lagere flex heeft. Als je een echt race beest bent dan zal je eerder naar een schoen gaan met een hoge flex. Hieronder hebben we een lijstje voor je gemaakt met wat indicaties. 50 is erg flexibel en 120+ erg stijf.

Heren

Dames

Beginner          60-80
Beginner          50-80
Ervaren            70-100
Ervaren            70-90
Gevorderd       90-120
Gevorderd       80-110
Expert / Race   120+
Expert / Race   100+

Deze flex waardes zijn alleen gebaseerd op niveau. Vergeet geen rekening te houden met je lichaamsgewicht.

Drukpunten
Stel nou je schoenmaat voelde helemaal goed bij de aankoop, maar tijdens het skiën merk je toch dat je last van je voeten krijgt. Dit kan komen doordat er vervelende drukpunten zitten in de schoen. Je kan deze punten markeren. Wij helpen je om dit probleem op te lossen door de schoenen in de winkel te verhitten, het materiaal wordt daardoor soepeler en kan vervormd worden. Zo kan de schoen perfect naar jouw voet gaan staan.

Skischoen inlegzooltje
De zolen in een skischoen zijn gemaakt voor de gemiddelde voet. Een inlegzool kan de oplossing zijn als je pijnlijke voeten krijgt na het skiën. Dit zooltje past dan perfect bij jouw voet en hierdoor kunnen pijnlijke voeten worden voorkomen.

Veel info
Zoals je merkt is er veel om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een skischoen. Dat snappen we bij GearFreak maar al te goed. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen wij jou met al je vragen. Liever even passen voor je bestel? Kom dan langs in onze winkel in Katwijk. Dan helpen we jou aan de perfecte skischoen.

-25%
Roxa Rfit Pro 110 GW 23/24 Roxa Rfit Pro 110 GW 23/24

De Rfit Pro 110 GW is voor de gevorderde skiër. Deze ski is ideaal voor iedereen..

€299,00 €399,95

Fischer RC One 9.0 Red/Black 23/24

De Fischer RC ONE 9.0 skischoen overtuigt met zijn comfort en prestaties dankzij..

€229,00

Fischer RC4 100 HV Vac Granite/Granite 23/24

De RC4 100 HV is een klassieke prestatiegerichte skischoen die ideaal is voor sk..

€379,00

Fischer RC4 120 MV Boa Vac Ocean/Ocean 23/24

De RC4 120 MV is een veelzijdige prestatiegerichte skischoen met een stevige fle..

€599,00

Fischer RC4 95 HV Vac Wms Granite/Granite 23/24

De RC4 95 HV is een klassieke prestatiegerichte skischoen voor dames met bredere..

€399,00

Fischer RC4 95 MV Vac Wms Grey/Ice 23/24

De RC4 95 MV is een klassieke prestatiegerichte skischoen die een lichtgewicht, ..

€399,00

De Roxa Skischoen Rfit 120 voor heren combineert stijl met topprestaties op de p..

€399,95

Fischer RC One 8.5 Black Wms

Een heerlijke dames schoen die het beste van beide biedt, in deze schoen vind je..

€229,00

Lichtgewicht, High performance en comfort.Volgens Roxa de lichtste high performa..

€269,95

De Rfit Pro 85 GW Wms is een echte all mountain schoen specifiek ontworpen voor ..

€349,95

De Roxa Skischoen Rfit 95 voor dames is een geweldige metgezel voor plezier op d..

€349,95

-28%
Roxa Rfit 90 GW 22/23 Roxa Rfit 90 GW 22/23

Lichtgewicht, High performance en comfort.Volgens Roxa de lichtste high performa..

€195,00 €269,95

Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 12