0
Hindeloopen
Katwijk

Skistokken

Skistokken

Een skistok is onmisbaar in een volledige ski uitrusting. Bij GearFreak kunnen skistokken dan ook niet missen in het assortiment. Wij zijn er voor alle materialen die jij nodig hebt voor het skiën. Iedereen weet wel dat skistokken erbij horen, maar toch vergeten veel mensen waarom we die stokken dagenlang vasthouden. Het zal je verbazen hoe functioneel skistokken zijn.

Skistok lengte
Welke lengte skistokken moet ik hebben? Veruit de meest gestelde vraag op het gebied van skistokken. Gelukkig is het antwoord op deze vraag niet erg ingewikkeld. Je kan het zonder al te veel moeite zelf meten. Zorg dat je arm een hoek maakt van 90 graden en zet je ellenboog tegen je heup. Meet de afstand van de grond tot de onderkant van je hand. (Dit is makkelijker te doen met een 2e persoon, of zet een klein streepje op de muur.) Tel nog vijf centimeter op bij deze afstand. Nu weet je precies welke lengte je skistokken moeten zijn.

Kromme skistokken
In races worden vaak skistokken gebruikt die niet bepaald recht zijn. Deze stokken zijn zo gevormd dat ze langs je lichaam kunnen, om op deze manier zo min mogelijk wind te vangen. Hierdoor kan je sneller. In de praktijk is dit voor de normale consument overbodig. Wij raden aan om te kiezen voor rechte stokken.

Het gebruik van skistokken
De belangrijkste reden, voor het gebruik van skistokken, heeft te maken met balans en evenwicht. Zeker op steilere pistes zul je merken dat het zonder skistokken toch minder makkelijk gaat. Daarnaast is het met skistokken ook een stuk makkelijker om in een mooi ritme te blijven skiën. De stokinzet is onwijs belangrijk bij een mooie skitechniek.

De stokken helpen je dus enorm bij het skiën. De toevoeging die skistokken bieden gaat nog verder. Je gebruikt ze namelijk ook veel om jouw bindingen los te maken, sneeuw van de schoenen te halen, voorruit komen op vlakke stukken en in een goede bui kan je er ook nog eens snowboard vrienden meeslepen. (Een hele goed bui.)

Een skistok is gemaakt van…
De meeste skistokken zijn gemaakt van aluminium, maar ook carbon wordt veel gebruikt. Carbon is vaak wat duurder maar wel een stuk lichter. Aluminium is iets zwaarder, maar kan wat beter tegen een stootje. Het handvat wordt vaak gemaakt van kunststof. Sommige luxere stokken kunnen ook van rubber gemaakt zijn.

Het handvat wordt vaak ‘grip’ genoemd. Het scherpe uiteinde van de stok noemt men een tip en dat rondje daarboven heeft zelfs een naam. Namelijk de teller. Dan weet je dat ook weer.

Een skistok nodig?
Ja. Je overleefd de dag ook echt wel zonder skistokken, maar skistokken gaan het je een stuk makkelijker maken. Niet alleen op het gebied van skitechniek, maar ook om de praktischere redenen.
Voor de echte park skiërs onder ons zijn skistokken minder nodig, maar zelfs daar kiest een groot aantal voor stokken. Deze stokken zijn vaak wel extreem kort.

Hulp nodig
Toch nog twijfels over wat je precies nodig hebt? Neem dan contact met ons op, wij zorgen ervoor dat we de twijfels wegnemen. Zo heb jij straks een fijn paar ski’s voor jouw welverdiende wintersport.

Elan Skipole HotRod Black

Aluminium skistok met een fijne grip...

€39,95

Gipron Protech Senior Black/White

Allround aluminium skistok van Giprpm met een fijne grip. Beschikbaar in verschi..

€29,95

Komperdell Alu Carv Black

De Komperdell Alu Carve Black skistok is een hoogwaardige aluminium skistok met ..

€29,95

Salomon North Pole White

De Salomon North is een duurzame skistok van licht aluminium past bij ..

€29,95

-33%
Salomon SC1 S3

Kies voor uitstekende all-mountain-prestaties met de Salomon SC1 S3 skistok. De ..

€59,95 €89,95

Gipron

..

€15,00

Weergeven 1 t/m 6 van in totaal 6