0
Hindeloopen
Katwijk

Snowboardschoenen

Snowboardschoenen

Snowboardschoenen bij GearFreak
Snowboardschoenen zijn super belangrijk voor de comfort tijdens het snowboarden. Daarnaast leveren ze ook een grote bijdrage aan jou performance. Bijpassende snowboardschoenen zijn dus super belangrijk voor iedereen. Toch kan het nog best lastig zijn om de juiste snowboardschoenen te kopen. Er zijn zoveel verschillen waar je op moet letten, maar wij gaan je helpen met het maken van de juiste keuze.

We hebben ons assortiment zorgvuldig samengesteld. Zodat we iets bijpassends hebben voor iedereen. Je vindt bij ons alleen schoenen van echte top merken. Merken waarbij kwaliteit voorop staat. We hebben verschillende modellen snowboardschoenen, in verschillende prijsklasse. Bij ons vind je gegarandeerd jouw perfecte schoen.

Waar moet je opletten bij Snowboardschoenen?
Bij het kopen van snowboard schoenen is de maat het eerste waar je op moet letten. Ook is het belangrijk dat je op de stijfheid van de schoen let. Dit heeft veel invloed op hoe het snowboarden aanvoelt.  Denk ook na over welke sluitingssysteem jij wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor BOA of dubbel BOA. Het belangrijkst is straks dat de schoen lekker zit. Voor iedereen kan dit anders zijn, er is dus niet één beste schoen die het beste is voor iedereen.

Welke maat snowboardschoenen?
Begin bij het passen van snowboardschoenen met je eigen schoenmaat. Snowboardschoenmaten gaan vaak in US maten. Deze zijn net wat anders dan de maten die we kennen in Europa. Vaak staat de US-maat ook in je dagelijkse schoenen. Zo kan je die even checken. Wanneer je de juiste maat gevonden hebt is het tijd om te gaan passen.

Trek eerst je snowboardsokken aan en doe de schoen dan aan alsof je op het punt staat om de piste af te gaan. Wanneer je rechtop staat mogen je tenen de neus van de schoen licht aanraken. Vervolgens zak je iets door je knieën zodat je in jouw snowboardhouding komt te staan. Dit zorgt ervoor dat je voet wat naar achter schuift. Nu zouden je tenen niet meer tegen de neus moeten drukken. Zo weet je dat je de juiste maat gevonden hebt.

De juiste stijfheid van een Snowboardschoen
De ene snowboardschoen is stijver dan de ander. Stijfheid zegt iets over hoe makkelijk een schoen buigt. Dit wordt ook wel de flex van de schoen genoemd. Een stijve schoen is ideaal voor iedereen die lekker wil carven en leuke tochten wil maken. Beginners kunnen beter kiezen voor een schoen die niet al te stijf is. Dit helpt bij het maken van je eerste bochten. Ook mensen die graag truckjes doen kunnen kiezen voor een flexibelere schoen. Zo heb je net wat meer ruimte voor een speelse stijl.

Welk sluitsysteem voor snowboardschoenen?
Er bestaan verschillende sluitingssystemen. Denk aan veters, speed-lacing en BOA. Bij GearFreak zijn wij groot fan van het BOA systeem. Binnen het BOA systeem kan je kiezen voor een dubbele of een enkele BOA. Een dubbele BOA kan gesteld worden bij je wreef en je scheen. Apart van elkaar. Een enkele BOA kan alleen als één geheel afgesteld worden. Voor de maximale afstel mogelijkheden adviseren wij dan ook een dubbele BOA.

Dames snowboardschoenen
Specifieke snowboardschoenen voor dames zijn vaak net iets anders vormgegeven dan heren schoenen. De voetvorm van vrouwen is vaak net wat anders dan die van mannen. Ook zijn damesschoenen vaak wat minder stijf dan heren schoenen. De maten van damesschoenen gaan vaak ook wat kleiner.

Hulp nodig?
Het juiste paar schoenen vinden kan onwijs lastig zijn. Daarom kan je altijd contact met ons opnemen. Dan beantwoorden we al jouw vragen over snowboardschoenen. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij ervan overtuigd dat we je aan een goed paar schoenen kunnen helpen.

Als je de schoenen eerst even wilt passen voordat je besteld ben je van harte welkom in onze winkel in Katwijk. Daar hebben we hetzelfde assortiment als in onze webshop.

-20%
Vans Aura OG Pewter-Black 2023 Vans Aura OG Pewter-Black 2023

De Vans Aura OG is een medium stijve schoen met een enkele BOA-systeem en is daa..

€208,00 €260,00

-20%
Vans Aura Pro Tobacco-Gum 2023 Vans Aura Pro Tobacco-Gum 2023

De Vans Aura Pro is een medium stijve schoen met een dubbel BOA-systeem en is da..

€296,00 €370,00

De perfecte schoen voor iedereen die opzoek is naar premium features in een snow..

€359,95

De perfecte schoen voor iedereen die opzoek is naar premium features in een snow..

€359,95

De Cascade is de basis van de compleet vernieuwde schoenen lijn van Nidecker. Me..

€299,95

-20%
Vans Encore OG Khaki-Gum 2023 Vans Encore OG Khaki-Gum 2023

De Vans Encore OG is een medium stijve schoen met een enkele BOA-systeem en is d..

€208,00 €260,00

Weergeven 1 t/m 6 van in totaal 6