0
Hindeloopen
Katwijk

Snowboards

Snowboards

Vind jouw snowboard direct!

Niveau: Beginner/Gevorderd , Gevorderd/Expert
Type: Allmountain, Carver, Freeride, Freestyle
Profiel: Camber, Camrock, Hybrid Camber, Hybrid Rocker, S-rocker
Vorm: Directional, Directional Twin, Twin
Gender: Unisex Dames

Hulp nodig? Lees ons snowboard kopen advies, of neem gerust contact op!

Snowboards bij GearFreak
Er zijn onwijs veel snowboard vormen en maten. Het zijn er zoveel dat het juiste snowboard kiezen erg lastig kan zijn. Je moet met heel veel rekening houden. Bij GearFreak vind je een zorgvuldig gekozen assortiment. Met dit assortiment zijn we ervan overtuigd dat we iedereen een top snowboard kunnen aanbieden. We zijn niet de grootste snowboard verkoper van Nederland. Dat hoeft ook niet want service en het juiste advies vinden wij veel belangrijker.

Te veel keus zorgt ervoor dat je nooit zeker weet of je wel het juiste gekocht hebt. Met onze selectie aan top merken kunnen we iedereen het perfecte board verkopen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een bijpassend snowboard heeft. Dat zorgt voor een onwijs fijne ervaring.

Waar opletten bij kopen snowboard?
Als je een snowboard wilt kopen moet je op een aantal dingen letten. Denk na over de lengte van je board, De breedte, De flex en de vorm. Hieronder gaan we je dit stap voor stap uitleggen. Een van de grootste valkuilen is dat mensen denken dat het duurste board ook de beste is. Dit hoeft niet, dit hangt namelijk helemaal af van wat het beste bij jou past.

Welke lengte snowboard heb ik nodig?
Als eerst kijk je naar je gewicht. De meeste merken hebben lichaamsgewicht gekoppeld aan de lengte van een snowboard. Het board waarbij jouw gewicht binnen de indicaties valt is geschikt voor jou. Je vindt dit in onze webshop bij het snowboard zelf. Omdat dit voor elk board anders is raden we je aan om te bekijken bij het snowboard waar jij interesse in hebt.

Voorkeur speelt naast gewicht ook een belangrijke rol als het gaat om lengte. Als bochten maken je ding is kies dan voor een iets langer snowboard. Voor beginners is het aan te raden om te kiezen voor een iets korter model. Dit helpt bij het leren sturen.

Welke breedte snowboard moet ik hebben?
Als kiest voor de juiste lengte gaat de breedte vaak ook wel goed. Alleen als je voeten aan de grote kant zijn kan je overwegen om een  wide(W) uitvoering te kiezen. Dit is een bredere variant binnen de range van veel merken. Let wel op dat een te breed board lastig is om van kant te wisselen. Als je board echt te smal is zal je met je tenen of je hakken de sneeuw happen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Welke flex heb ik nodig in mijn snowboard?
Als we praten over flex hebben we het over de stijfheid van een snowboard. Een hoge flex betekend dat het board stijver is. Dit zorgt ervoor dat je harder moet werken voor je bochten, maar op hoge snelheden is dit wel stabieler. Een lage flex betekend dat een snowboard minder stijf is. Dit is ideaal voor beginners omdat je er minder energie in hoeft te stoppen om een bocht te maken. Ook wordt een lage flex veel gebruikt onder freestylers.

Is mijn oude snowboard nog goed?
Een snowboard gaat vaak echt wel lang mee. Na verloop van tijd zal de stijfheid wat uit je board kunnen gaan. Ook kan je board niet eindeloos geslepen worden. Als je merkt dat je board alle stijfheid kwijt is, dan is investeren in een nieuw board waarschijnlijk een goede keuze. Dit kan dan echt een wereld van verschil maken. Verwacht dan ook dat je echt even moet wennen aan iets nieuws.

Snowboard Shapes
Camber, Hybrid, flat en rocker. Dit zijn veel voorkomende shapes in het snowboarden. Hybrid snowboards zijn heerlijk om mee te carven. Flat snowboards worden veel gebruikt door freestylers. Rocker boards is ideaal voor beginners, ze draaien makkelijk en er is ruimte voor een foutje. Bij een hybrid wordt het beste van beide vaak in een board gedaan. Een hybrid kan verschillende vormen hebben.

Welk type snowboard heb ik nodig?
Er zijn twee belangrijke snowboard types directional en twin. Daartussenin is nog de directional twin. Een directional wil zeggen dat het board een voorkeurskant heeft. Een twin betekend dat het board bij de neus en de tail precies hetzelfde is. Dit is perfect voor als je veel switch board. Anders adviseren we veel klanten om een directional snowboard te kopen. Want hoeveel tijd besteed je nou echt switch tijdens het snowboarden.

De verschillende snowboard disciplines
Binnen het snowboarden zijn er verschillende disciplines. Denk aan halfpipe, slopestyle, Slalom, backcountry, snowboardcross en big air. In al deze disciplines worden wedstrijden gehouden. Voor de consument is het belangrijk om je af te vragen wat je wilt doen. Kies dan niet uit de eerdergenoemde disciplines, dit zijn voornamelijk vormen van snowboarden op professioneel niveau.

Maak een keuze op basis van wat je het liefst doet. Als je veel in het park te vinden ben noemen we dit freestyle. Hierbij kies je vaak voor een twintip met een hoge flex. Doe je van alles wat dan kiezen mensen vaak voor een all mountain board. Als agressief carven je ding is dan zal een wat stijver all mountain board ideaal zijn. Wil je een board voor naast de piste, zoek dan naar een board wat geschikt is voor de poeder.

Onze merken
Wij hebben ons assortiment zorgvuldig uitgekozen. We hebben gekozen voor Jones en Amplid als onze vaste merken. Beide merken hebben een visie die overeenkomt met die van ons. Namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van een board dat het beste bij hem haar past. We zijn niet allemaal pro’s en dus gebruiken we ook andere snowboards dan de professionals.

Hulp nodig?
Het juiste snowboard uitzoeken kan best een flinke uitdaging zijn. Dat snappen we maar al te goed. Wij van GearFreak zijn er dan ook voor al jouw vragen. Neem dus gerust contact met ons op en dan helpen we jou met de oplossing. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben we de nodige kennis om jou zo goed mogelijk te helpen.

Als je er via internet niet helemaal uitkomt, ben je ook van harte welkom in onze winkel in Katwijk. Dan gaan we hier bij ons in de shop opzoek naar jouw perfecte snowboard.   

-25%
Jones Twin Sister 2023 Wms Jones Twin Sister 2023 Wms

The friendly, fun boardEen speels board voor iedereen die plezier wil hebben op ..

€413,00 €549,95

-25%
Amplid Pentaquark 2023 Amplid Pentaquark 2023

Carven, carven en nog eens carven! Wat de producent zegt:The Pentaquark exi..

€615,00 €820,00

Combi deals
Amplid

Dit is de perfecte "daily driver", voor iedereen die van alles wat wil!Met dit b..

€660,00

Combi deals
Amplid

Dit is de perfecte "daily driver", voor iedereen die van alles wat wil!Met dit b..

€590,00

-25%
Nidecker Merc 2023 Nidecker Merc 2023

Progressie begint met zelfvertrouwen. De speelse Merc inspireert jou om het maxi..

€285,00 €379,95

-25%
Amplid LoveLife Wms 2022/2023 Amplid LoveLife Wms 2022/2023

Een allmountain board speciaal voor de dames. Park, piste, poeder! De LoveLife d..

€368,00 €490,00

-25%
Amplid Morning Glory 2023 Amplid Morning Glory 2023

Een unieke Freeride look die het verbazend goed op de piste doet! Wat de pr..

€475,00 €630,00

-40%
Amplid GoGo Wms 2019 Amplid GoGo Wms 2019

Een heerlijk boardje om mee te leren snowboarden en nog jaren door te groeien: D..

€240,00 €400,00

Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8